Expositie bij Beelden Freeke juli-augustus 2019

Een expositie waarin de kunst van (fijn)schilderen, beeldhouwen en biologische tulpenveredeling op een bijzondere manier samenkomen.

Officiële opening

vrijdag 12 juli 2019 om 15:00 uur

Open Atelier “Beeldende Kunst”

’t Sou 24, Warns

Openingstijden Expositie

van 12 juli tot 24 augustus
op zaterdag en zondag van 13:00 tot 18:00 uur

én op afspraak
tel.:0611640021

www.beeldenfreeke.nl
email: f.klerekoper@xs4all.nl

(als u van ver komt, aarzel niet en BEL of mail even van te voren om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat)
Van 7 juli tot 25 augustus zal ik óók, in Noordwolde, Hoofdstraat Oostzijde 34, exposeren.

Wat begon als een idee om voor de laatste keer een kleine eenvoudige expositie te organiseren, heeft zich nu, tot mijn grote vreugde, ontwikkeld tot een expositie van veel meer.

Bezoek de uitgebreide expositie pagina

Marcel van den Berg Janneke Schuurman tulpenveredelaars

Onze tulpen zijn afkomstig uit drie generaties veredeling. Sinds 2014 doen wij dit werk kleinschalig en biologisch. Vanuit een idee over vormen en kleuren brengen we tulpen bij elkaar, in de hoop dat er uit de bestuiving iets moois komt. Het resultaat blijft een verrassing en het proces van zaadje naar bloem is onvoorspelbaar. Wij blijven ons verwonderen over deze bollen vol prachtig leven.

www.tulpenbrouwerij.nl

Hetty de Jong

Omstreeks 2006 begon ik te schilderen met olieverf. Ik heb gekozen voor realisme en me gespecialiseerd met name in fijn schilderen. Deze manier van schilderen past goed bij mij en ik vind het heerlijk om met veel geduld laag voor laag iets moois op een paneeltje te schilderen. Ik heb les gehad van 2 bekende Friese fijnschilders Marten Siebesma en Grietje Huisman
Voor deze gelegenheid heb ik mij speciaal gericht op het schilderen van tulpen die bij de opening van de expositie te zien zullen zijn.

Freeke Klerekoper

Mooi is elke keer het proces van wat de ruwe steen mij er toe aan zet om de rust in vorm te bewaken.
Zoals bij steen de vorm belangrijk is, blijkt werken in was en vervolgens het gieten in brons, bij mij, om de emotie te gaan.
Het hangt van het soort materiaal af of ik abstract of figuratief werk. Soms vraag ik me af of ik moet kiezen. Tot nu toe mag het gewoon “zijn” zoals het is. Er is nog veel te leren en te onderzoeken.