Flyer uitnodiging expositie Beelden Freeke

Een expositie waarin de kunst van (fijn)schilderen, beeldhouwen en biologische tulpenveredeling op een bijzondere manier samenkomen.

Officiële opening
vrijdag 12 juli 2019 om 15:00 uur

Open Atelier “Beeldende Kunst”
’t Sou 24, Warns

Marcel van den Berg & Janneke Schuurman – tulpenveredelaars

Onze tulpen zijn afkomstig uit drie generaties veredeling. Sinds 2014 doen wij dit werk kleinschalig en biologisch. Vanuit een idee over vormen en kleuren brengen we tulpen bij elkaar, in de hoop dat er uit de bestuiving iets moois komt. Het resultaat blijft een verrassing en het proces van zaadje naar bloem is onvoorspelbaar. Wij blijven ons verwonderen over deze bollen vol prachtig leven.

wiite tulpen avn de tulpenbrouwerij
wiite tulpen avn de tulpenbrouwerij

Hetty de Jong

Omstreeks 2006 begon ik te schilderen met olieverf. Ik heb gekozen voor realisme en me gespecialiseerd met name in fijn schilderen. Deze manier van schilderen past goed bij mij en ik vind het heerlijk om met veel geduld laag voor laag iets moois op een paneeltje te schilderen. Ik heb les gehad van 2 bekende Friese fijnschilders Marten Siebesma en Grietje Huisman
Voor deze gelegenheid heb ik mij speciaal gericht op het schilderen van tulpen die bij de opening van de expositie te zien zullen zijn.

bloemen in schaal Hetty de Jong
bloemen in schaal Hetty de Jong

Freeke Klerekoper

Mooi is elke keer het proces van wat de ruwe steen mij er toe aan zet om de rust in vorm te bewaken.
Zoals bij steen de vorm belangrijk is, blijkt werken in was en vervolgens het gieten in brons, bij mij, om de emotie te gaan.
Het hangt van het soort materiaal af of ik abstract of figuratief werk. Soms vraag ik me af of ik moet kiezen. Tot nu toe mag het gewoon “zijn” zoals het is. Er is nog veel te leren en te onderzoeken.

Beeld wanhoop van Freeke Klerekoper
Beeld vliegende vogel van Freeke Klerekoper
Stenen beeld genaamd stroom van Freeke Klerekoper

Uitbreiding expositie

Opening van de expositie op 12 juli waarin – niet alleen- de kunst van (fijn)schilderen, beeldhouwen en biologische tulpenveredeling op een bijzondere manier samenkomen maar die uit is gegroeid tot een prachtige bijeenkomst van kunstenaars en disciplines.

Wat begon als een idee om voor de laatste keer een kleine eenvoudige expositie te organiseren, heeft zich nu, tot mijn grote vreugde, ontwikkeld tot een expositie van veel meer.

Naast Hetty de Jong, Freeke Klerekoper, Marcel van den Berg en Janneke Schuurman zijn er nu ook bijgekomen:

Margo Gielkens

Beelden in steen en brons en het boekje “Geluk”.

tulpen in steen en brons van Margo Gielkens
Vookant van boekje Geliuk door Matgo Gielkens

Connie Harkema

Kunstboekjes o.a. met poëzie, verhalen en afbeeldingen van haar schilderijen.

Kunstboekjes o.a. met poëzie, verhalen en afbeeldingen van haar schilderijen door Connie Harkema

Petra van Stam

Keramische beelden.

Keramisch beeld verborgen schoonheid door Petra van Stam

Janny Klein – atelier Nifelein

Zilver is een edelmetaal dat al eeuwen bewerkt wordt door zeer vakkundige ambachtslieden. Veel verschillende bewerkingsmethoden zijn mogelijk. Het experimenteren daarmee spreekt mij aan. Dat doe ik wel op basis van zo’n 12 jaar lessen volgen bij meerdere edelsmeden. Ik maak sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen. Daarbij moeten materiaal en vorm zo veel mogelijk voor zich spreken. Het zilver combineer ik met glas, rubber, kunststoffen en soms edelstenen. Soma werk ik op basis van een ontwerp, maar vaak ontstaat het sieraad ook al doende. Het zijn altijd unieke exemplaren. Via exposities hoop ik anderen er blij mee te maken.

sieraad-Janny Klein
sieraad-Janny Klein

Tecla Ormeling

Keramische beelden

Keramische beelden tecla Ormeling

Ans te Vaanholt

Schilderijen

Schilderij Ans te Vaanholt