Expositie juni – september 2016

EXPOSITIES WORKSHOPS LOGIES
Open Atelier
“Beeldende Kunst”
‘t Sou 24, 8721 GzWarns (Friesland)

Openingstijden Expositie juni – september 2016
In principe van vrijdag tot en met zondag van 13:00 tot 18:00 uur
én op afspraak tel: 06 1164 0021 of 0514 682 756

www.beeldenfreeke.nl email: f.klerekoper@xs4all.nl

(als u van ver komt, bel of mail even van te voren om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat)

Galerie Beelden Freeke
Expositie juni - september 2016

PERSOONLIJKE UITNODIGING

Graag nodigen wij u uit om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de presentatie van het werk van 4 kunstenaars.

FREEKE KLEREKOPER beeldhouwer
Voor de derde keer op rij heb ik met veel plezier een aantal kunstenaars bij elkaar gebracht om deze expositie op te bouwen. Ook nu weer zijn er grote verschillen in de kunstvormen en de makers. Ik hoop dat u, net als ik, verrast zult zijn van deze mooie kunstuitingen en presentatie. Mijn nieuwe beelden zullen uiteraard ook te zien zijn.

NOOR LABRUERE beeldhouwer
Mijn ideeën ontstaan door de mogelijkheden die de verschillende materialen hebben en wat er in mijzelf leeft. Vaak is er een tegenstelling te zien maar ook dat het beeld toch een eenheid vormt, in ieder geval in mijn ogen. Kijk vooral vanuit uw eigen gevoel en misschien voelt u zich geraakt of ontlokt het een glimlach.

HETTY DE JONG kunstschilder
10 jaar geleden ben ik begonnen te schilderen met olieverf. Ik heb gekozen voor realisme en met name fijnschilderen. Deze manier van schilderen past goed bij mij en ik vind het heerlijk om met veel geduld laag voor laag iets moois op een paneeltje te schilderen. Ik heb les gehad van 2 bekende Friese fijnschilders, Marten Siebesma en Grietje Huisman.

JOHAN ESKENS   beeldhouwer

Het maken van een beeld is voor mij het aanwezig zijn in een andere wereld. Planmatig werken is me tot nu toe niet gelukt. Een beeld ontstaat simpelweg onder mijn handen. Soms snel duidelijk, maar meestal “vertelt” gaandeweg mijn gevoel wat er gaat gebeuren. Tijdens het werken zijn er “gedachten” die de werkelijke betekenis van het beeld onthullen. Het draagt een boodschap ……voor diegene die het beeld gaat bezitten.

Op deze website www.beeldenfreeke.nl vindt U informatie over extra activiteiten zoals workshops.
Zowel Johan Eskens en ik zelf zullen een workshop beeldhouwen geven. Ook Hetty de Jong zal uitleg geven over de opbouw en het proces van het maken van een schilderij. Bent u hierin geïnteresseerd, maar gebonden aan een bepaalde datum of periode. Neem dan contact met mij op. Wij kunnen met elkaar in overleg proberen het een en andere te realiseren.

Speciale dagen

  • Zondag 12 juni is Hetty de Jong aanwezig om meer te vertellen over haar werk.
  • Zondag 10 juli is Johan Eskens aanwezig. Hij kan U meer vertellen over beeldhouwen en U kunt zo mogelijk ook het hakken uit proberen.
  • Zaterdag 13 en zondag 14 augustus is Noor Labruyère aanwezig.
  • Speciale expositie van Xander Klerekoper op 26, 27 en 28 augustus met “mooie mannen.”