Lopende expositie

uitnodiging_A4-rechtsOp dit moment is er de presentatie van het werk van 5 kunstenaars.

FREEKE KLEREKOPER beeldhouwer
Het is voor mij een mooi proces om een groep bij elkaar te brengen die met elkaar een expositie opbouwt. Door de verschillen in kunstuitingen en visie op wat kunst is, brengen wij een bijzondere gebeurtenis tot stand. Het samenwerken geeft mij ook nieuwe inspiratie. Tijdens deze expositie presenteer ik mijn nieuwe beelden.

XANDER KLEREKOPER beeldhouwer
Beeldhouwen is voor mij het omzetten van een emotie in beelden. Gebeurtenissen die me geraakt hebben, vertaal ik in beelden. Daar hoort ook de keuze van het materiaal bij als onderdeel van de vorm. Het menselijk lichaam en de natuur boeien me beide en gebruik ik als vertaler.

TECLA ORMELING keramiste
Klei: een heerlijk materiaal waar ik graag mee experimenteer. Ik werk zowel abstract als figuratief en kijk elke keer wat het materiaal me brengt. Je kunt zoveel verschillende kanten uit met klei en ook combineren met andere materialen. Ik ben er nog lang niet in uit gewerkt. Ik heb in en buiten Friesland geëxposeerd en nu ook in mijn eigen woonplaats waar ik erg naar uit kijk!

MARSHA TIDY figuratieve kunstschilder
Ik ben Amerikaanse, getrouwd met een Nederlander en woon in Rosmalen en New York. Belangrijk voor mij is dat de afbeelding op het doek in balans en in verhouding is met de ruimte er om heen.
De lichtval is erg belangrijk om de sfeer en gevoelens die het oproept over te brengen. Als ik schilder maak ik deel uit van de wereld die ik creëer. Ik voel de omgeving en begin de mensen op het doek bijna te kennen.

MARGJE DUURSMA sieraden
Met een goed gekozen sieraad krijgt kleding iets persoonlijks. Een bijzondere ketting geeft net dát extra’s waardoor iemand zich prettig of zelfbewuster beweegt. Kleuren en combinaties van kleur en vorm, daar gaat het om. Ik heb plezier in het maken van sieraden, in het experimenteren met materialen. Geen twee exemplaren zijn gelijk. Textiel en ander zacht materiaal heeft mijn voorkeur. Dat valt soepel en is licht in gewicht. Een sieraad wil gezien worden.